Siirry sisältöön

Lights, Camera, Action!

Riistametsänhoitajan työpöydällä on keskeneräinen elokuvan käsikirjoitus. Ei aivan kokoillan elokuvan, mutta kolmen videon käsikirjoitukset pitää ennen elokuuta saada valmiiksi. Videot kuvataan loppukesästä ja muutamaan minuuttiin tulisi tallentaa riistametsänhoidosta kaikki tärkeä.

Videoiden kuvaamisen mahdollistaa Riistametsänhoidon videoprojektin Suomen Metsäsäätiöltä saama apuraha. Säätiön kanssa on tehty yhteystyötä ennenkin KIRI –kampanjan muodossa. Riistametsänhoitajan iloksi säätiössä ymmärretään talousmetsien hoidon monipuolistamisen päälle.

Nyt ei ole tekeillä ensimmäinen video riistametsänhoidosta. Ehkä paras tallenne purkitettiin viime kesänä Parkanossa. Video on katsottavissa Suomen riistakeskuksen Youtube-kavalla. Siinä Metsäurakointi Teräväisen hakkuukoneen kuljettaja Kimmo Myllyniemi kiteyttää, jotain tärkeää metsäammattilaisten asenteesta.

Ollaan sillä asenteella, että täällä ollaan niiden elukoiden kotona tavallaan. Kyllä täällä pitää siivosti olla.

Miehen kommentti sulattaa Riistametsänhoitajan sydämen. Noin puhuu todellinen metsäammattilainen. Samoin toivoisi jokaisen luonnon parissa työskentelevän ajattelevan. Siivosti pitää olla! Näin riista ja muu talousmetsien lajisto pärjää.

Lisää tekeillä olevista videoista syksymmällä.

koivikko_kuusi_pihlaja

Juhannuksena Riistametsänhoitaja sattui koivikkoon, jonka harvennuksessa oli riistalle jätetty suojaksi kuusta ja syötäväksi pihlajaa.