Siirry sisältöön

Sorkkia ja sarvia-blogin podcast-sarja alkaa!

Sorkkia ja Sarvia -blogin ensimmäisessä podcast-julkaisussa käsitellään Hirvitalousalueiden kehittäminen -hanketta sekä hirvieläinten kannanhoitoa. Podcastissa käydään myös läpi, mitä hirvitalousalue ja verotussuunnittelu oikeastaan tarkoittavat.

Haastateltavina ovat Pohjois-Hämeen riistapäällikkö ja HTA-hankkeen projektipäällikkö Jani Körhämö sekä Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen hirvitalousaluesuunnittelija Valto Kontro. Emäntänä toimii riistakeskuksen viestintäsuunnittelija Mirja Rantala.

Mitä hirvieläinten verotussuunnittelu tarkoittaa? Haastattelussa Jani Körhämö ja Valto Kontro

Suomen hirvitalousalueet. Kartta: Suomen riistakeskus.

Valto Kontro

Hirvitalousaluesuunnittelija, Uusimaa ja Kaakkois-Suomi

Suomen riistakeskus

2 kommenttia artikkeliin ”Sorkkia ja sarvia-blogin podcast-sarja alkaa!

  1. Ruotsalainen Timo

    Kainuussa alueet ka2-ka3 ja ka4 risteys alueella talvehtimaan jäävä hirvikanta metsästäjien mielestä jää liian suureksi. Hirvien aiheuttamat taimikkovahingot talvehtimis alueilla kasvavat. Sotkamossa hirvien liikehdintään vaikuttaa etelä-sotkamon susi paine mikä näkyy Nuas järven pohjois puolella hirvikeskittymänä.

  2. Luonnonvarakeskuksen 15.11. julkaiseman verotusennusteen mukaan kaikkien Kainuun hirvitalousalueiden hirvitiheydet ovat asetetuissa tavoitehaarukoissa. Lopullinen kanta-arvio saadaan metsästyksen päätyttyä. Kainuun hirvenpyyntiluvista on vielä neljännes käyttämättä. Vaikka lumitilanne paikoin vaikeuttaakin metsästystä jo huomattavasti, jäljellä olevien pyyntilupien osittainenkin käyttö vähentää vielä talvehtivaa hirvikantaa.
    Hirvien liikkumista kesä- ja talvilaidunten välillä on Kainuussa tutkittu pantaseurannoin. Hirvet voivat talven tultua liikkua pitkiäkin matkoja talvehtimisalueilleen aiheuttaen siellä taimikkovahinkoja, vaikka alueen metsästysaikainen hirvitiheys on tavoitteen mukainen.

Kommentointi on suljettu.