Riistametsä maasta ja ilmasta

Syksy on riistametsänhoitajalle aina jännittävää aikaa. Kuluvaan syksyyn oman mausteensa tuo meneillään oleva Riistametsänhoidon videoprojekti.

Videot kuvattiin Noormarkussa A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n mailla. Kuvaajat olivat Procami Oy:n ammattilaisia, joten Riistametsänhoitajan tehtäväksi jäi etsiä edustavia kuvauspaikkoja.

Kuvauspaikkoja etsiessä tuli huomattua, että ideaalia paikkaa on vaikea löytää. Ennen varsinaisten kuvausten alkamista etsinnöissä kului kaksi päivää maastossa. Onneksi sopivaa kuvattavaa löytyi ja paljon tavaraa saatiin purkkiin.

Itse kuvauksissa vierähti toiset kaksi päivää. Kuvaukset sujuivat mallikkaasti. Syksyn sää suosi ja kaikilla kuvaustiimistä asenne oli kohdillaan.

Riistametsänhoitajalle uusi elämys oli seurata kopterikameraa, jolla kuvattiin kohteita ilmasta.

dsc_0787

Kopterikameralla saatiin kuvauksiin uutta perspektiiviä.

Nyt jäljellä on jännittäminen. Kuinka metsässä hyvältä näyttäneet kohteet toimivat filmillä? Ei auta kuin odottaa.

Tiimiin kuului Procam kuvaajien lisäksi A. Ahlström Kiinteistöjen riistanhoitopäällikkö Ville Pasanen, metsurit Timo Tuomela ja Pasi Suominen ja urakoitsija Jouni Kangas. Suurkiitos kaikille!

dsc_0032

John Bryan esittelee Ville Pasasella kopterin ohjausta.

dsc_0955

Urakoitsija Jouni Kangas teki koneineen hyvää jälkeä harvennuskohteella.

dsc_0030

Procamin Olli Kangas on projektin taiteellinen johtaja.

dsc_0863

dsc_0108

Kuvausten metsureina toimivat Timo Tuomela ja Pasi Suominen. Ammattimiehiä ei kamera häirinnyt. Työnjälki oli priimaa!

dsc_0817

Osa kuvausryhmästä jaksoi innostua jokaisesta metsästä löytyneestä kantarellista. Sieniä löytyikin mukavasti. Niin myös hirvikärpäsiä.

dsc_0737

Linnutkin näyttäytyivät iltasella, mutta tietysti kameran ulkopuolella kun koiraa kuntoutettiin kohti tulevia koitoksia.

Riistametsänhoidon videoprojekti toteutetaan yhteistyössä Suomen Metsäsäätiön kanssa. Valmiit videot julkaistaan myöhemmin syksyllä.