Merihanhi

(Anser anser)

Tuntomerkit: Raskastekoinen ruumis, suuri pää, paksu kaula ja leveät siivet erona muihin hanhiin. Nokka yksivärisen oranssi. Siiven etutaive vaalean siniharmaa, joka loistaa ruskeata selkämystä vasten. Jalat vaalean lihanpunaiset (lyhytnokkahanhella samanväriset). Pyrstössä päällä enemmän valkoista kuin metsähanhella ja pyrstöraita kapeampi. Yleisvaikutelma on huomattavasti vaa­leampi kuin metsähanhella. Nuorten lintujen kaula ohuempi, tummat laikut vatsassa, jalat ja nokka nuorilla harmaasävyiset.

Esiintyminen: Vain merialueella ja rannikolla, etenkin Pohjanlahdella.

Lisääntyminen: Munii 4–7 valkeaa munaa huhtikuussa. Pesä pensaan alla, ruohikossa tai avoimella paikalla rannalla.

Ravinto: Ruoho, levät, siemenet, jyvät ja marjat.

Muuta: Meri- ja metsähanhen yhteinen saalismäärä 7 000 – 21 000 yksilöä vuodessa.