Hirvitalousaluetoiminnan kehittäminen -hanke on päättymäisillään. On aika kysyä, miten hirvitalousalueiden toimintaa saatiin kehitettyä. Miten se lopulta näkyy vaikkapa…
Sorkkia ja sarvia
Mitä kuuluu hirvitalousalueille?
Päättymässä oleva kolmivuotinen Hirvitalousaluetoiminnan kehittäminen -hanke on yhdeksän suunnittelijan voimin kouluttanut hirvieläinten ja villisikojen metsästäjiä ympäri Suomen ja…
Mitä maanomistajat tuumaavat hirvieläimistä?
Onko hirvieläinkantojen koko liian pieni, sopiva vai liian suuri? Vastaus riippuu paljon siitä, keneltä kysytään. Mitä maanomistajat ajattelevat…
Kuve kunniaan ja mausteita mukaan
Miten valmistetaan herkullista riistaruokaa hirvieläinten lihasta? Miten ruokiin saadaan vaihtelua? Miten upea ruoka näyttäisi upealta vielä valokuvassa? Jaksossa…
Nuori metsästäjien sukupolvi
Mihin suuntaan nuoret metsästäjät haluavat seura- ja seuruemetsästyksen kehittyvän? Mitä haasteita he kohtaavat? Nuoren metsästäjän näkökulmaa antaa Metsästäjä-lehden…
Erätaidot – metsästyksen ytimessä
Mitä on metsästäjän yleissivistys? Mitä erätaitoja olisi hyvä jokaisen metsästäjän hallita? Miten väkevän tuoksuiset erätarinat syntyvät? Erätaidoista ja…
Trofee – paljon enemmän kuin metsästysmuisto
Mitä trofeetuomarointi tarkoittaa? Millainen on erinomainen trofee, ja miten se pisteytetään? Metsästysmuistoiksi kerättyjen trofeiden arvostelu vaatii tarkkaa silmää…
Lahtivajat kuntoon ja lihaa myyntiin
Lahtivajat ovat tuttuja rakennuksia hirvieläinten metsästäjille, sillä suuret ruhot tarvitsevat oman käsittelytilansa. Kaikki lihan käsittelyyn tarkoitetut tilat eivät…
Koulunpenkillä erälle – riistakurssin järjestäminen nuorille
Opettaja Kari Tampsi on pitänyt yläkoululaisille metsästykseen ja erätaitoihin keskittyviä, suuren suosion saavuttaneita valinnaiskursseja jo yli kymmenen vuoden…
Riistapelto – luonnon aarreaitta
Miksi riistapeltoja kannattaisi viljellä? Miten se tapahtuu? Riistapeltojen perustaminen oman seuran alueelle voi olla varsin palkitsevaa. Parhaat vinkkinsä…