Siirry sisältöön

Lahtivajat kuntoon ja lihaa myyntiin

Lahtivajat ovat tuttuja rakennuksia hirvieläinten metsästäjille, sillä suuret ruhot tarvitsevat oman käsittelytilansa. Kaikki lihan käsittelyyn tarkoitetut tilat eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Minkälaisia seurojen nykyiset lahtivajat ovat? Mitä tiloilta vaaditaan, jotta lihaa voisi myydä?

Jaksossa vieraana aiheeseen perehtynyt Suomen riistakeskuksen asiantuntija Petteri Pietarinen.  Emäntänä toimii viestintäsuunnittelija Johanna Hellman.

Pieni harjakattoinen, autotallia muistuttava rakennus, jossa palaa valo.
Lemlahden hirvimiesten lahtivaja, Luvia. Kuva: Petteri Pietarinen
Nyljetty hirvieläinsaalis roikkumassa lahtivajan katosta.
Kalvolan metsästysseuran lahtivajan kylmiö. Kuva: Petteri Pietarinen

Johanna Hellman

Viestintäsuunnittelija, Suomen riistakeskus