Siirry sisältöön

Pienin hirvieläimemme metsäkauris

Miten metsäkauriskannat ovat kehittyneet Suomessa? Metsäkauris poikkeaa muista hirvieläimistä melko paljon, mutta miten?

Sorkkia ja sarvia-blogissa julkaistaan jälleen pienen tauon jälkeen podcast-jakso. Tämän jakson aiheena on pienin hirvieläimemme metsäkauris. Jaksossa haastateltavana on Varsinais-Suomen riistasuunnittelija Jörgen Hermansson. Emäntänä toimii viestintäsuunnittelija Johanna Hellman.

Pienin hirvieläimemme metsäkauris

Metsäkaurisemä ja kaksi naarasvasaa syksyllä pellolla.
Metsäkaurisemä ja kaksi naarasvasaa piiloutuvat hyvin syksyisen metsän maisemaan. Kuva: Antti Rinne

Antti Rinne

Hirvitalousaluesuunnittelija, Varsinais-Suomi & Satakunta

Suomen riistakeskus

2 kommenttia artikkeliin ”Pienin hirvieläimemme metsäkauris

  1. pentti pelliniemi

    Tervehdys,Asun Forssan lähistöllä.Täällä kauriskanta lisääntynyt aika paljon.Tosin jo vuonna 2012 minulla oli hyvä ruokintapaikka jossa oli kuvien perusteella 16 samassa kuvassa niistä pukkeja vain 2 isompaa ja 3 muuta urospuolista.
    Tämänhetkinen tilanne ,useampi pikkuryhmä 3-5 eläintä .Joista yleensä 1 pukki ja 2-4 naarasta.Ruokinnalla käyvät koko kesän (vilja),kaura ,herne.Talvella sokerijuurikas oli vetonaula koko talven.Aluella vähän ilveksiä jotka verottaisivat kauriita.nyt kanta n.40 eläintä 5 km suuntaansa.Forssan Metsästysseuran alueelta ammuttiin vähän yli 20 eläintä ,nyt kevät jahti ei sallittu.Päivittäin kauriit aika paikka uskollisia,samoilla nurmipelloilla syövät päivittäin.Kauriiden riistakamerakuvia on runsaasti,vuosien varrelta .Reviiripukki pudotti sarvensa joulukuun 14 päivä ja tammikuun 20 päivä oli jo uudet aika isot sarvet tilalla,siis nopea kasvu oli.Ei muuta täällä kertaa….

  2. Jarkko Takala

    Kevätpukkijahti vaikuttaa kantaan..muutenhan kannat kasvaisivat ja syntyisi vahinkoja. Muutamaan minuuttia aikaisemmin puhuttiin, että kevätpukkijahdissa ammutaan muutamia satoja kauriita vuosittain ja syksyllä sitten suurin osa… epäjohdonmukaisuuksia.
    Muuten ihan ok podcast.

Kommentointi on suljettu.