Ympäristökoulutusmateriaalin kuulemistilaisuudet syyskuussa

Ampumaharrastusfoorumi ja lähialueen alueneuvottelukunnat järjestävät yhdessä kuusi ympäristökoulutusmateriaalin kuulemistilaisuutta, joiden yhteydessä kerrotaan lisäksi ampumaharrastusfoorumin ajankohtaisista asioista (mm. aselakiuudistus) sekä tutustutetaan alueneuvottelukuntaverkostoon.

  • Seinäjoki 7.9. (Elinkeinotalo, Huhtalantie 2)
  • Jyväskylä 8.9. (Hipposhallin neuvotteluhuone KIHU, Kuntoportti 3)
  • Joensuu 14.9. (Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2)
  • Lappeenranta 15.9.
  • Kajaani 21.9.
  • Rovaniemi 22.9.

Tilaisuuksien tarkemmat pitopaikat on luettavissa ampumaharrastusfoorumin nettikalenterista niiden varmistuttua.

Kuulemistilaisuus on tarkoitettu ampumaurheilu- ja metsästysseurojen ja riistanhoitoyhdistysten hallitusten ja johtokuntien jäsenille sekä ympäristöasioiden kouluttajille, ampumaratavastaaville, kuntien kaavoittajille, ympäristöasioista vastaaville virkamiehille ja muille ampumaharrastuksen viranomaisohjeistuksesta kiinnostuneille.

Vuoden 2012 syksyllä uusittiin käytössä ollut ja osin vanhentunut ympäristökoulutusmateriaali Ramboll Oy:n toimesta. Materiaali tullaan tarvittavilta osin päivittämään tulevana syksynä sekä kuulemistilaisuuksissa että kotisivujen kautta saatavan palautteen perusteella.

Koulutusmateriaaliin voi ennakkoon tutustua ampumaharrastusfoorumin kotisivuilla www.ampumaharrastusfoorumi.fi. Sekä materiaalin sisältöön että eri järjestöjen ampumaratojen akuutteihin ympäristöhaasteisiin liittyviä kysymyksiä on mahdollista tehdä etukäteen. Ne tullaan käsittelemään tilaisuuden yhteydessä.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan

Seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella, jonka linkki (erilliset kustakin tapahtumasta) löytyy edellä mainitulta kotisivulta nettikalenterista. Samassa yhteydessä tulee jättää myös mahdolliset kysymykset.

Ohjelmarunko

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.30 Kuulemistilaisuuden avaus ja ampumaharrastusfoorumin kuulumiset

10.00 Lähimaakuntien alueneuvottelukuntien kuulumiset

Alueneuvottelukuntien johtoryhmien edustajat

10.30 Ampuma-aselain uudistamishankkeen tilanne

11.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Ympäristökoulutusmateriaalin kuulemistilaisuus

Ampujan ympäristöopas ja ympäristökoulutusmateriaali

AMPY-opas

BAT-hankeraportti

15.15 Yleiskeskustelu ja ennakkokysymyksiin vastaaminen

16.00 Tilaisuuden päättäminen