Uusi blogi herättää keskustelua riistasta

Suomen riistakeskus koordinoi tammikuusta alkaen Vapaata riistaa -nimistä blogia, jossa kerrotaan riistahallinnon lainalaisuuksista, kurkistetaan riistanhoidon arkeen ja pohditaan riistataloutta eri näkökulmista. Ensimmäisessä blogimerkinnässä Suomen riistakeskuksen viestintäpäällikkö Klaus Ekman haluaa, että metsästyksen tuottama hyvinvointi voidaan todentaa myös rahallisesti.

Suomen riistakeskus on maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla toimiva itsenäinen laitos, jonka tehtäviin kuuluvat muun muassa julkisoikeudelliset lupapäätökset ja riistaeläinten hoitosuunnitelmien valmistelu. Suomessa on yli 300 000 metsästäjää ja riista.fi-verkkosivustolla vuosittain lähes 450 000 kävijää. Uuden blogin lukijoiden toivotaan olevan aktiivisia, sillä kirjoitusten kirvoittamaa keskustelua seurataan riistahallinnossa mielenkiinnolla.

Syksyllä 2012 tehdyssä kyselyssä riista.fi-sivuston kävijät kaipasivat kommentteja, kolumneja, tutkimuksia ynnä muuta taustoittavaa tietoa täydentämään uutis- ja asiapitoista sisältöä. Vastauksissa mainittiin esimerkiksi kertomukset koti- ja ulkomaan metsästysretkistä, alueelliset näkökulmat ajankohtaisiin aiheisiin sekä poliitikkojen kommentit metsästyksestä. Vapaata riistaa -blogi on vastaus näihin toiveisiin. Blogia kirjoitetaan aluksi vuoden 2014 ajan, jonka jälkeen harkitaan jatkoa, mikäli blogi osoittautuu toimivaksi vuorovaikutuksen välineeksi.

Kirjoituksia julkaistaan blogissa vähintään kuukausittain ja ne ovat pääasiassa suomenkielisiä. Kirjoittajina on paitsi riistahallinnon toimihenkilöitä myös Suomen riistakeskuksen hallituksen ja riistaneuvostojen jäseniä sekä vieraskyniä. Kirjoitukset eivät edusta Suomen riistakeskuksen virallista kantaa vaan ovat valtakunnallisia keskustelunavauksia. Lukijat voivat myös itse tarjoutua kirjoittajiksi ottamalla yhteyttä Suomen riistakeskuksen viestintään.

Tutustu blogiin

Lisätietoja