Metsästysmuseon Oravan päivä 11.10.

Suomen Metsästysmuseo juhlistaa 23. vuosipäiväänsä Riihimäellä perjantaina 11.10.2013 kello 9 – 16. Makkaratarjoilu ja makkarantuunauskisa. Vapaa pääsy.

Tällä kertaa Metsästysmuseon vuosipäivä on osa ART Häme -tapahtuman ohjelmaa. Museossa on esillä Lennart Segerstrålen taidetta esittelevä Korpimailta-näyttely. Museovieraat voivat päästää taiteellisen lahjakkuutensa valloilleen ART Häme -tapahtuman kunniaksi makkarantuunauskilpailussa. Museoon on Oravan päivänä vapaa pääsy.

Oravan päivänä vietetään myös museon uuden grillikodan avajaisia ja sen kunniaksi museo tarjoaa kävijöille grillimakkaraa ja mehua. Paistaminen aloitetaan kodassa museon pihamaalla kello 9 ja sitä jatketaan niin kauan kuin tapahtumaan varattu 400 makkaran erä riittää. Makkarat tapahtumaan on lahjoittanut K-supermarket Vuorinen. Grillikodan pystyttämisessä museota ovat tukeneet Hyria koulutus Oy ja RTV.

Suomen Metsästysmuseon vuosipäivä on nimetty Oravan päiväksi, koska perinteisesti oravanmetsästys aloitettiin Suomessa lokakuun puolivälin aikoihin. Tarkka ajoitus tosin vaihteli maan eri osissa. Lokakuussa oravat myös vaihtavat ylleen harmaan talviturkin. Talviturkki oli saaliina kesäistä arvokkaampi. Suomen Metsästysmuseo haluaa vuosipäivällään kunnioittaa oravaa ja vanhaa suomalaista eräperinnettä.

Metsästysmuseosta on Oravan päivänä muodostunut suosittu käyntikohde erityisesti päiväkotiryhmille. Tänä vuonna Oravan päivä on myös osa koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon -viikon ohjelmaa. Mennään museoon -viikko on Suomen Museoliiton organisoima tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään vuosittain lokakuun alussa.

Kuva: Ilja Koivisto / Suomen Metsästysmuseo

Tietoa tapahtumasta Suomen Metsästysmuseon sivulla