Kirjoituskilpailu metsästyksestä

Metsällä on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka aihepiirinä on metsästys, metsästykseen liittyvät perinteet, elämänmuodot ja näköalat, seura- ja talkootoiminta sekä metsästykseen liittyvät tarinat ja jutut. Kilpailu kestää 13.6.2014 saakka.

Metsästys on kiehtova kirjoittamisen aihe. Eränkäynti, metsästys ja metsän antien käyttö on aina ollut keskeinen osa suomalaista kulttuuria ja elämänmuotoa. Metsästys vaikuttaa monella tavalla ja tasolla niin metsästäjien omaan elämään kuin yhteisönkin elämään. Kirjoittamisen myötä ajatukset ja kokemukset kiteytyvät ja muistot ja tarinat pysyvät tallessa jälkipolvillekin.

Riista on ollut tärkeä osa ruokapöytää ja on edelleenkin peijaisten väärti. Mutta samalla kun metsänkäynti on pyyntiä ja saalistamista, on se paljon muutakin: elämistä luonnon kanssa ja oman suhteen määrittelemistä siihen; onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia; sosiaalista toimintaa, jossa syntyy merkityksellisiä suhteita ja kohtaamisia; toimintaa, joka tuottaa unohtumattomia tarinoita.

Metsällä-kirjoituskilpailuun kutsutaan tosipohjaisia ja kaunokirjallisia kertomuksia, tarinoita ja muistelmia metsästyksestä. Metsälle meno voi myös asettua tapahtumien taustaksi tai miljööksi. Kirjoitusten aiheet voivat olla omakohtaisesti koettuja tapahtumia tai sepitteellisiä tarinoita. Myös runoin ja novellein voi osallistua.

Palkintosummana jaetaan yhteensä 10 000 euroa, josta voittaja saa 3 000 euroa. Loppuosa jaetaan tuomariston harkinnan mukaan. Kilpailuaikaa on 13.6.2014 saakka. Kilpailun tulokset julkistetaan syksyllä 2014.

Lisätiedot ja kilpailun säännöt järjestäjien nettisivuilla:

Maahenki Oy
Maaseudun Sivistysliitto
Suomen Metsästysmuseo
Suomen Metsästäjäliitto