Kansainvälisen rabiespäivän seminaari

Evira:

Kansainvälinen rabiespäivä muistuttaa siitä, että rabiesta ei ole hävitetty. Rabies on vaarallinen virustauti, joka tarttuu eläimen puremasta toiseen eläimeen. Tauti tarttuu myös ihmiseen ja johtaa kuolemaan, ellei hoitoa aloiteta pian pureman jälkeen.

Päivä on myös vuosittainen muistutus lemmikkieläinten omistajille rokottaa eläimensä raivotautia vastaan. Päivä muistuttaa myös lemmikkien maahantuojien vastuuta ihmisten ja eläinten turvallisuudelle.

Kansainvälistä rabiespäivää vietetään joka vuosi syyskuun 28. päivänä. Päiväksi otettiin Louis Pasteurin kuolinpäivä, koska hän yhdessä kollegansa kanssa kehitti ensimmäisen tehokkaan raivotautirokotteen. Maailman rabiespäivää koordinoi voittoa tavoittelematon organisaatio Global Alliance for Rabies Control. Ensimmäisen kerran rabiespäivää vietettiin vuonna 2007.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan perjantaina 27.9.2013, klo 9.00-11.30. Seminaari on Evira-talossa, Helsingin Viikissä, Mustialankatu 3. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Toivomme ilmoittautumista seminaariin viimeistään 25.9.2013 ilmoittautumislomakkeella.

Tiedote liitteineen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilla