Hukkamiehen työstä hyödyllisiä tuloksia

Yle TV1 -kanavan Dokumenttiprojekti-ohjelmasarjassa esitettiin maanantaina 25. marraskuuta Hukkamies-elokuva, joka kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kenttämestarin Seppo Ronkaisen työstä. Vuoteen 2012 mennessä hän oli pannoittanut jo 150 sutta.

Viime keväänä valmistunut elokuva koostuu nykypäivänä kuvatusta materiaalista sekä Ronkaisen itse kuvaamista videopäiväkirjoista. Hän on 13 vuoden aikana ottanut videokameran mukaan kaikkialle ja tallentanut niin susien elämää kuin ihmisten ja villieläinten välisiä kohtaamisia.

Riistantutkimuksen tieteelliset tulokset jäävät dokumentissa vähälle huomiolle. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen suurpetotutkijoiden tiimityö on tuottanut tärkeää tietoa Suomen susista.

Tutkimustulosten perusteella esimerkiksi tiedetään, että reviirillään asuvan susilauman keskikoko on seitsemän sutta. Lauman reviiri vaihtelee 600 ja 2 000 neliökilometrin välillä ja on keskimäärin 1 200 neliökilometriä. Susiparin reviiri pysyy vuodesta toiseen lähes muuttumattomana ja susilauma puolustaa reviiriään tiukasti laumaan kuulumattomilta susilta.

Katso Hukkamies-dokumentti (Yle Areena, katsottavissa 2.12. saakka)
Lue lisää suurpetotutkimuksesta (Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos)

Lue lisää susitutkimuksen tuottamasta tiedosta Metsästäjä-lehdestä: