Siirry sisältöön

Riistanhoitoyhdistysten toiminnan kehityshanke 2014 – 2016

Suomen riistakeskuksessa alkoi Riistanhoitoyhdistysten toiminnan kehityshanke marraskuussa 2014 ja projekti jatkuu aina huhtikuun loppuun vuonna 2016. Rhy-toiminnan kehityshankkeen tarkoitus ja tavoite on tuona aikana löytää olemassa olevia sekä uuden tekniikan mahdollistamia uusia hyviä käytäntöjä ja tuoda ne keskitetysti esille ja kaikkien riistanhoitoyhdistysten tietoisuuteen ja otettaviksi käyttöön, jos niin halutaan.

Miksi näin, eikö olisi yksinkertaisempaa vain määrätä miten tehdään?

Suomi on pitkä maa eikä yksi tapa ole paras kaikille – yhdistykset toimivat hyvin erityyppisillä alueilla Lapista Etelä-Suomeen ja niiden jäsenmäärätkin vaihtelevat alle sadasta yli 8000 keskiarvon ollessa 1083 jäsentä. Puolella yhdistyksistä jäsenmäärä on alle 830. Syynä tuohon hankkeen tavoitteen valintaan on kokemuksen tuoma tieto siitä, että työn suorittaja tietää itse parhaiten, mikä on vaikeaa ja mistä kenkä puristaa. On inhimillistä, että muuttuvassakin ympäristössä jatketaan samalla tavalla kuin ennenkin eikä ehditä miettiä mahdollisuuksia, kuinka helpottaa tekemistä.

Parhaimmassa tapauksessa hanke voi tuottaa ideapankin, josta voi käydä katsomassa apua ajankohtaisiin ongelmiin. Jakamalla kokemuksia ei meidän tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Hanke on käynnistynyt laajalla toiminnanohjaajille suunnatulla kyselyllä, johon on saatu hyvä joukko vastauksia. Tämä kirjoitussarja seuraa hankkeen etenemistä ja tarjoaa keskustelukanavan kaikille riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajille ja asiasta kiinnostuneille.

Erkki Nyyssönen
Projektipäällikkö
Riistanhoitoyhdistysten toiminnan kehittäminen –hanke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Kommentointiohjeet