Hilleri

(Mustela putorius)

Tuntomerkit: Kooltaan minkin kokoinen. Ruumiin pituus 30–45 cm, häntä 10–15 cm, paino 380–1 500 kg. Karva on tuuhea ja pitkä. Vatsapuoli ja raajat ovat mustanruskeat, kyljillä ja selässä paistaa vaaleampi pohjavilla läpi. Posket vaaleat, nuorilla vaalea ei näy yhtä hyvin. Aikuisen otsassa ja korvissa valkoista, nuorilta tämä tuntomerkki puuttuu. Kuonossa aina enemmän valkoista kuin vesikolla.

Esiintyminen: Esiintyy Etelä-Suomessa laikuttaisesti. Etupäässä yöeläin.

Lisääntyminen: Kiima-aika maalis-kesäkuussa, kantoaika 40–42 vrk. Synnyttää touko-kesäkuussa 3–7 poikasta maakolossa tai rakennuksen alla olevaan pesään.

Ravinto: Pikkunisäkkäät, linnut ja sammakot.

Muuta: Hilleriä pyydetään jonkin verran turkisriistana.